O petitie on-line care cere suedezilor sa invadeze Letonia, a devenit vedeta sezonului la letoni.
Incurajat de un Guvern care nu a reusit sa impiedice ca tara sa intre in recesiune economica, neimpresionat de eforturile alesilor in ceea ce priveste criza economica, Robert Safovons a creat o petitie on-line in care ii implora pe suedezi sa invadeze Letonia si sa preia controlul, informeaza enews.com

Noi, locuitorii Letoniei dorim sa cerem Suediei sa ocupe Letonia. Consideram ca nu exista motive pentru care statul leton sa existe. Dorim sa devenim cetateni suedezi si promitem sa respectam legile suedeze; in schimb asteptam sa primim cetatenie suedeza si sa avem aceleasi drepturi de care beneficiaza si locuitorii Suediei,” este scris in petitie.

Desi pare o gluma proasta facuta de un cetatean nervos, petitia a fost deja semnata de peste 10 mii de letoni.

Situatia din Letonia este deja fara speranta. Cred ca, daca am ceda in totalitate puterea legislativa si executiva Suediei, situatia s-ar imbunatati,” a declarat Safonovs pentru presa suedeza.

Desigur, aceasta petitie este doar o gluma sarcastica, dar o asemenea opinie este foarte raspandita in Letonia si daca Suedia ar decide sa preia controlul, as fi 100% in favoarea acestui lucru. Ocupatia suedeza ar beneficia enorm de sprijin din partea populatiei letone,” a adaugat acesta.

Safonovs a prezentat deja petitia Ambasadei Suedeze. “Raspunsul lor este foarte comic. Au spus ca armata suedeza este prea mica sa conduca o ocupatie.”

In diferite perioade ale istoriei sale, Letonia a fost ocupata de rusi, nemti si polonezi, dar spre deosebire de aceste episoade istorice nefericite, ocupatia suedeza care a inceput in 1621 si a durat 172 de ani inca este privita ca o epoca de aur. Suedezii sunt considerati invadatori cu bune intentii, care au imbunatatit calitatea vietii, au infiintat scoli, fiind mult mai civilizati decat rusii care i-au precedat si succedat.

Ideea ca Suedia sa preia conducerea colegei din UE nu este chiar atat de fantezista, in conditiile in care companiile si bancile suedeze sunt printre cei mai importanti investitori din Letonia si vor avea pierderi enorme daca economia Letoniei intra in colaps.

Cele mai multe semnaturi sunt originale, insa exista si letoni cu simtul umorului foarte dezvoltat –asta in cazul in care petitia nu a fost semnata intr-adevar de primul ministru leton sau insusi presedintele-ales al SUA, Barack Obama.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.