Cercetatorii britanici si irlandezi au descoperit doua specii noi de dinozauri in albia unui vechi rau, acum secat, ce traversa desertul Sahara cu 100 de milioane de ani in urma.
Situl arheologic, din apropierea granitei cu Algeria, in sud-estul Marocului, contine unele dintre cele mai interesante si importante descoperiri din Africa, din ultima jumatate de secol. Printre fosilele din Egipt se numara cele ale doua specii noi - o parte din ciocul unei reptile zburatoare si osul piciorului de la un dinozaur ierbivor ce avea o inaltime de 20 de metri. Varful de cioc lung de 40 de centimetri ii apartinea unei specii de pterozaur. Alte vertebre de aproape 15 centimetri lungime ale aceluiasi dinozaur au fost, de asemenea, descoperite in albia raului. Osul piciorului masoara aproape un metru si pare sa fi apartinut unui sauropod - dinozaur ierbivor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.