Spitalul de Neuropsihiatrie „Socola“ Iasi a inaugurat clinica pentru bolnavii de Alzheimer, situata in apropiere de Iasi, in localitatea Barnova.

Desi s-au taiat panglici, au avut loc spectacole organizate de bolnavii psihici si s-a facut chiar si slujba de sfintire, nici unul din cele 12 saloane nu are paturi.

Altfel spus, daca acum cineva vrea sa se interneze acolo, trebuie sa vina cu mobila de acasa. „Din lipsa de fonduri, nu am putut achizitiona paturi si am reusit sa igienizam, sa punem tamplarie noua, sa racordam la apa fiecare salon. Mai trebuie acum sa aducem mobila, paturi, frigidere, televizoare si altele, dar prioritatea este dotarea cu paturi. In prezent, cine vrea sa se interneze, trebuie sa-si doteze camera cu mobila. Pentru internarea si tratamentul de aici se plateste o taxa de aproximativ 150 de lei pe luna de pacient“, a declarat dr. Calin Scripcaru, managerul Spitalului de Neuropsihiatrie „Socola“ Iasi.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.