In orasul Anina va fi deschis un muzeu dedicat marelui actor si fost sportiv de performanta Arnold Schwarzenegger, actualul guvernator al Californiei.

Edilii orasului sustin ca stramosi ai lui Arnold Schwarzenegger au sosit in urma cu peste 250 de ani la Anina si au infiintat asezarea steierdorf - vatra actualului oras.

Muzeul va gazdui sute de exponate - de la aparatele originale cu care sportivul s-a antrenat in localitatea sa natala (Gratz) si pana la o colectie impresionanta de fotografii originale, tablouri, articole din ziare, colectii de reviste, obiecte personale de imbracaminte si echipament sportiv. Cel mai important exponat va fi un bust confectionat din otel inoxidabil tratat special si garantat de producator pentru 40.000 de ani. Toate acestea au fost cumparate din Austria de un fiu al Aninei, Mihai Crainiceanu. El le-a achizitionat de la primul antrenor al guvernatorului Californiei, Kurt Marnul.

Toate cheltuielile de constructie si amenajare vor fi suportate de catre Mihai Crainiceanu. Pentru constructia muzeului a fost cerut acordul lui Arnold Schwarzenegger. Acesta a promis ca va veni personal la inaugurare.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.