Dupa plaje artificiale in forma de palmieri, cele mai luxoase hoteluri si cele mai inalte cladiri din lume, Dubaiul iese la rampa cu prima “plaja-frigider” din lume, unde nisipul fierbinte este racit pentru a nu arde talpile mult prea bogatilor turisti, relateaza Daily Mail.

Plaja revolutionara va fi amplasata langa noul hotel din Dubai Palazzo Versace, special pentru clientii de top pasionati de vacante exotice.

Proiectul este bazat pe un sistem de tevi, construite in pamant, care vor absorbi caldura si vor racori nisipul pe timpul caldurilor dogoritoare, cu temperaturi de 40-50 grade.

Piscina va fi de asemenea racita iar plaja va fi dotata si cu aparate de aer conditionat gigantice, care vor aduce o briza usoara pe plaja.

“Vom extrage caldura din nisip pana va fi atat de rece, incat sa poti sta intins pe el. Acesta este luxul pe care clientii de top il vor”, a declarat Soheil Abedian, presedintele hotelului Palazzo Versace.

Dupa cum indica si numele hotelului, Abedian si faimoasa casa de moda, Versace, sunt asociati.

Acestia si-au unit fortele in urma cu un deceniu pentru a crea primul lant de hoteluri de lux, legate de lumea modei. Primul astfel de hotel este deja operational in Australia, iar hotelul din Dubai va fi deschis in 2009, urmand a fi construite alte 15 in diferite colturi ale lumii.

"Cei mai bogati oameni din lume ne-au cerut lux pur, ei nu vor sa mearga pe nisipul fierbinte”, au mai adaugat reprezentantii hotelului.

Planurile Versace i-a socat insa pe ecologisti, care critica proiectul din prisma potentialului impact asupra schimbarii climatice.

“Dubai este asemenea unei lumi intr-un balon, unde lucrurile care ingrijoreaza restul planetei, precum schimbarea climatica, sunt pur si simplu ignorate de oameni pentru a-si continua stilul distructiv de viata”, au ripostat specialistii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.