Paleontologii britanici au descoperit, vineri, cel mai vechi creier uman, care dateaza de cel putin 2.000 de ani. Cercetatorii au facut descoperirea in apropierea orasului York, din nordul Angliei, informeaza CNN, citat de ziare.com.
Creierul a fost descoperit in interiorul unui craniu uman, gasit intr-un sit arheologic. Specialistii afirma ca acesta dateaza cel putin din anul 300 i.Hr. Potrivit paleontologilor, craniul a fost utilizat intr-o procesiune ritualica si este cel mai vechi din lume.

Rachel Cubitt, paleontolog la York Archaelogical Trust, a observat ca ceva se misca in interiorul craniului, descoperind o substanta de culoare galbena in interior. "Asta mi-a adus aminte de un curs de la facultate, despre supravietuirea tesuturilor cerebrale. Am aplicat craniului un tratament special pentru conservare si am cerut parerea medicilor", a declarat Cubitt.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.