Un artist belgian excentric s-a hotarat sa coboare arta in strada si sa o faca accesibila oricui. Pentru a-si duce planul pana la capat, Benjamin Verdonck a decis ca spectacolele sale trebuie sa fie cel putin socante: va locui sapte zile intr-un cuib agatat pe o cladire din orasul britanic Birmingham. Festivalul de arta "Fierce!" care se desfasoara in aceste zile in orasul britanic Birmingham va avea drept centru de interes o piesa de teatru regizata si jucata de artistul belgian Benjamin Verdonck. Decorul piesei este un pic neobisnuit: se va desfasura intr-un cuib agatat de cladirea Rotunda din Birmingham. si pentru ca arta cere sacrificii, cuibul este dotat astfel incat sa asigure un trai minim timp de mai multe zile. "Piesa trateaza destinul tragic al unui om care in incercarea de a se conecta cu audienta cade in cele din urma din cuib", a explicat, pentru BBC News, Verdonck.

Unul din organizatorii festivalului "Fierce!", Mark Ball, a declarat ca isi doreste ca oamenii sa se bucure si sa guste arta si in afara teatrelor si a galeriilor si ca spera ca spectacolul sa contribuie la acest lucru. "Am vazut pentru prima oara acest proiect anul trecut, in Belgia, unde a devenit subiectul principal de discutie. Am fost convins ca trebuie sa repetam experienta si aici la Birmingham", a spus Mark Ball.

Piesa de teatru pusa in scena de Benjamin Verdonck va atrage cu siguranta atentia pentru ca "locuinta" construita din crengi este agatata pe geamurile unei cladiri fanion a orasului Birmingham, Rotunda. in fiecare zi, artistul belgian va face altceva: va cloci, va sta pe cuib si in cele din urma va "produce" si un ou de aur. Cuibul a fost mai intai construit la sol si apoi a fost montat pe fatada cladirii cu ajutorul unei macarale.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.