Daca simtiti ca va creste tensiunea doar la gandul acestei situatii, atunci cercetatorii nu se insala cand sustin faptul ca, femeilor care traiesc sub acelasi acoperis cu soacrele, le este grav afectata sanatatea, relateaza Mail Online

Specialistii spun ca femeile in cauza prezinta un risc de trei ori mai mare sa dezvolte serioase boli de inima daca se muta cu noi membri ai familiei, mai exact mama sotului, fata de cele care locuiesc doar cu partenerul.

Discomfortul si starile anxioase, ce duc la probleme de sanatate, sunt cauzate in principal de stresul unei femei de a indeplini nu mai putin de doua roluri: de partenera, dar si de fiica. Iar daca se confrunta si cu rolul de mama, situatia este si mai grava.

Potrivit cercetatorilor, principalele probleme de sanatate ce pot surveni sunt presiunea arteriala si diabetul.

In urma studiilor, acestia au descoperit faptul ca pe fondul stresului, femeile care traiesc alaturi de rudele sotului sunt determinate mai usor sa se apuce de bautura, de fumat, factori ce maresc de asemenea riscul bolilor de inima.

De-a lungul timpului, majoritatea femeilor au fost de parere ca mamele partenerilor constituie o adevarata forta distructiva.

Chiar si filme au fost facute dupa acest tipar, de exemplu “Monster in Law”, cu Jennifer Lopez si Jane Fonda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.