LeTrung, un chimist absolvent al Universitatii York din Canada, pasionat de computere si roboti , a lucrat neincetat timp de cativa ani pentru a-si indeplini si lui si dumneavoastra visul.

Rezultatul a fost un robot de sex feminin, pe numele ei Aiko ( "Ai" insemnand dragoste in japoneza, iar "ko" - copil). Tanara „robotica” este foarte frumoasă și deșteaptă, numai buna de maritat. Trung, in varsta de 33 de ani , a cheltuit foarte multi bani din propriile fonduri (de fapt, el chiar a fost nevoit sa-si vanda mașina si sa se imprumute la cateva banci) pentru a duce la bun sfarsit proiectul. Trupul ei, care a costat 25,000 de dolari, a fost confectionat din silicon si materiale de la o companie de papusi japoneza, în aproximativ trei luni si imita corpul unei femei fara mari abateri.

Aiko arata ca un model si are proportiile perfecte (32-23-33 in inci sau 82-59-82 in centimetri), desi ea cantareste doar 30 de kilograme si are doar 151-centimetru inaltime. Ea poate chiar sa reactioneze la durere si la alti factori externi si poate sa invete sa se fereasca de cei care ii provoaca durere si poate recunoaste vocile, chipurile, miscarile si obiectele. Este de asemenea, capabila sa rezolve probleme de matematica si intelege daca in jurul sau sunt conflicte sau se cearta cineva.

Pentru aceasta capacitate, Le Trung a folosit in mod constant un software de inteligenta artificiala denumit BRAINS (Biometric Robot Artificial Intelligence Neural System) dar puteti fi cel mai fericit sot, pentru ca noua dumneavoastra sotie nu vorbeste foarte mult. Aiko poate spune in jur 13,000 de propozitii in japoneza si engleza.

Aiko a invatat deja care este bautura preferata a lui Le Trung si i-o pregateste in fiecare dimineata si in timp ce acesta o bea linistit, in citeste ultimele stiri din ziar. Seara, iau cina impreuna, cu toate ca ea renunta cu usurinta la mancare daca asta inseamna mai multa mancare pentru el. Chiar e sotia de vis !

Abilitatile ei de bucatareasca le depasesc pe cele ale unei gospodine obisnuite, iar ca menajera este neintrecuta deoarece face casa luna intr-o clipita. Potrivit The Sun, se pare ca oamenii au reactii diferite cand vine vorba de micuta Aiko: "Femeile de obicei, incearca sa vorbeasca cu ea. Dar barbatii intotdeauna vor sa a atinga, iar daca ei sunt necuviinciosi aceasta se apara si ii plesneste.”
Le Trung spera ca va gasi noi fonduri pentru a o imbunatati pe Aiko si pentru a o face din ce in ce mai mult sa semene cu un om.

Banuiesc ca ar vrea toata lumea sa faca o strangere de fonduri, o petrecere de binefacere pentru ca Le Trung sa o aduca pe Aiko cat mai aproape de perfectiune. Ah! si oare am mentionat ca nu se plange niciodata?