Sticlute de parfum vechi de peste 2.000 de ani au fost descoperite in orasul israelian Magdala de o echipa de arheologi franciscani, presupunandu-se ca recipientele sunt similare cu cele folosite de femeia care i-a uns picioarele lui Hristos.
Sticlutele au fost gasite in stare intacta pe fundul unei piscine dezafectate, alaturi de fire de par si de instrumente pentru machiaj. "Daca analiza chimica va confirma, inseamna ca acestea ar putea fi parfumuri si creme similare cu cele folosite de Maria Magdalena, cand i-a uns picioarele Lui Hristos", a declarat seful echipei arheologice, parintele Stefano de Luca, citat de NewsIn.

Magdala, locul in care a fost facuta descoperirea, este numele vechi al unui oras din nordul Israelului, situat langa Marea Galileii.

Echipa arheologica, numita Studium Biblicum Franciscanum, sprijina cercetari in studiile biblice si are ca preocupare principala escavarile arheologice ce au legatura cu Noul Testament si cu inceputurile crestinitatii in Orientul Mijlociu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.