O echipa de cercetatori de la Universitatea din Tel Aviv a dezvoltat o noua tehnologie: sutura cu laser cu dioxid de carbon.
Dezavantajele suturilor nereusite cu ata, cum ar fi cicatricele si infectiile, au determinat medicii sa caute tehnici noi. De-a lungul anilor, medicii au incercat asa-numita tehnica a “suturii laser” (sutura cu laser cu dioxid de carbon), insa nimeni nu a reusit pana acum sa regleze temperatura laserului astfel incat tesuturile sa nu fie arse, arata StiintaAzi.ro .

Echipa de cercetatori de la Universitatea din Tel Aviv, condusa de profesorul Abraham Katzir, a creat un dispozitiv care are temperatura optima pentru a nu arde tesuturile. Aparatul este creat astfel incat sa reduca puterea laserului daca acesta ajunge la o temperatura mai mare decat cea optima, iar daca puterea lui este prea mica, aparatul aduce laserul la puterea maxima astfel incat sa aiba temperatura corespunzatoare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.