Speranta de viata a inceput sa se mareasca din ce in ce mai mult in tarile dezvoltate. Un genetician de la Universitatea Cambridge, Aubrey de Grey, afirma ca oamenii ar putea trai pana la 1.000 de ani. El spune ca procesele de imbatranire sunt reversibile si ca celulele pot fi "reparate". imbatranirea este un proces natural care afecteaza orice organism viu. Dar o data cu progresele pe care stiinta le face, acest fenomen ar putea fi incetinit. Geneticianul de la Universitatea britanica Cambridge afirma ca in viitorul nu foarte indepartat batranetea va fi putea fi tratata ca orice boala din ziua de astazi. Omul de stiinta este si directorul unui program care ar urma sa produca o metoda de incetinire si chiar de vindecare a imbatranirii. "Nu este vorba doar despre o idee: avem un plan foarte detaliat prin care sa inversam la nivel molecular si celular procesul de imbatranire", a afirmat Aubrey de Grey. "Vom putea trai pana la 1.000 de ani", a declarat curajos geneticianul. Omul de stiinta afirma ca metoda dezvoltata de el se afla in teste clinice si ca se bazeaza pe tehnologii care deja exista.

Moartea, in continuare, nu va fi exclusa, dar "cand vom imbatrani nu vom mai fi acele fiinte slabe, care sa afiseze efectele devastatoare ale inaintarii in varsta si care in cele din urma se sting. Desigur, vor mai muri oameni, din cauza faptului ca traverseaza strada neatent, muscati de serpi, din cauza unui nou virus, etc., afirma cu optimism de Grey. Geneticianul a afirmat ca terapia antiimbatranire ar putea sa fie un tratament viabil in viitorul apropiat. "Din moment ce terapia se adreseza repararii distrugerii colective produse de procesul de imbatranire, inseamna ca o vom putea aplica atat celor aflati la varsta de mijloc cat si batranilor", a declarat pentru BBC omul de stiinta. "Cred ca prima persoana care va ajunge la varsta de 1.000 de ani are deja 60 de ani" a spus Aubrey de Grey.

Geneticianul spune ca o speranta de viata atat de mare va schimba societatea intr-un mod ce inca nu poate fi prevazut, dar ca idealul incetinirii imbatranirii nu trebuie sa sperie pe nimeni. "Unii sunt atat de speriati incat afirma ca imbatranirea trebuie acceptata asa cum este. Cred ca este o idee diabolica: ar insemna sa negam dreptul la viata al unui om", a explicat geneticianul. "Altii spun ca oamenii se vor plictisi daca vor trai atat de mult, dar eu cred ca vom avea destule resurse pentru a beneficia de tot ce ne ofera aceasta viata.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.