Acestea pot alerga, se pot plimba, in general pot face miscari pe care doar oamenii le fac in mod normal. Potrivit Movingmannequins, noile Animatronic Cyberquins, chiar ca va vor aduce ceva actiune in cosmarurile dumneavoastra.

Cele mai inspaimantatoare manechine au fost cele cu fete de copil. Sau cele care se apropie oarecum de imaginea lui Chucky sau "Lakeshore Strangler”, cum i se mai spunea, personajul principal, negativ din filmele horror „Child's Play”. Pentru groaza pe care o avem cand vedem micutele papusi ar trebui sa-i multumim in primul rand lui Don Mancini, producatorul intregii serii „ Child's Play”, care ne face mereu sa ne uitam daca nu ne urmareste cumva fiul diavolului.

Desi multi psihologi au incercat sa edifice teama irationala a oamenilor fata de aceste manechine, aceasta ramane oarecum inexplicabila, fara dovezi certe pana acum. Ernst Jentsch, un binecunoascut psiholog, care a studiat aceasta problema a ajuns la concluzia ca oamenii care se tem de papusi sau de pitici sufera de pediofobia, afectiune destul de intalnita atat la adulti cat si la copii.

Citeste si:

In cultura populara, nu doar manechinele sunt infricosatoare ci sunetele pe care acestea le scot, rasetul lor de copil, uneori nebunesc, violent, privirea trista sau uneori veselia morbida, toate acestea creeaza acel sentiment de incertitudine care mareste atat pediofobia cat si efectul de „Uncanny valley”.

Desi in cele mai multe cazuri in care manechinele sunt ne haituiesc si ne sperie, datorita filmelor si desenelor animate, pot fi inca sperante. Exista un manechin, personaj din for DC Comics a lui Joe Simon , pe numele lui Brother Power the Geek, creat in 1960, care prinde viata si-si foloseste toate super puterile in numele binelui.