Aproape 800 de grame de marijuana au fost descoperite in mormantul unui saman decedat in urma cu 2700 de ani.

In mormantul unui saman dintr-un stravechi popor alba din Desertul Gobi a fost descoperita cea mai veche provizie de marijuana scoasa la lumina pana in prezent, in greutate de 789 de grame. Mormantul este situat in provincia chinezeasca Xinjiang si are o vechime de 2700 de ani, spun cercetatorii din spatele studiului, condus de neurologul canadian Ethan Russo.

Descoperirea, care valoreaza aproximativ 8000 de dolari la preturile din prezent, potrivit estimarilor FoxNews.com, pune sub indoiala teoria potrivit careia popoarele antice au cultivat canepa doar in scopul de a-si fauri haine si franghii. Dupa unii cercetatori, membrii acestora obisnuiau sa se drogheze.

De asemenea, desi unele popoare din regiune au folosit canepa pentru a-si confectiona diverse bunuri chiar si cu 7000 de ani in urma, poporul din care a facut parte samanul isi confectiona hainele din lana si isi fabrica frangiile din fibre de stuf.

Potrivit lui Ethan Russo, marijuana descoperita este similara cu cea care este cultivata in prezent. “Analizele chimice si genetice au aratat ca marijuana descoperita poate produce THC (Tetrahydrocannabinol, principala substanta psihoactiva din planta)”, a declarat Russo, adaugand ca efectele ei n-ar mai putea fi simtite astazi, din cauza descompunerii suferite in timp.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.