Cea de-a doua companie aerospatiala din lume, XCOR Aerospace, ofera bilete spre imponderabilitate la un pret de doar 95.000 de dolari, cu 50% mai ieftine decat cele puse la bataie de rivala Virgin Galactic.

XCOR Aerospace, cu sediul in Mojave, California, a anuntat ca 20 de persoane si-au achizitionat deja bilete pentru a zbura la bordul navei spatiale private Lynx, care va deservi recent-infiintata companie americana. Lynx se va inalta la aproximativ 60 de kilometri deasupra Terrei, oferindu-le pasagerilor posibilitatea de a contempla curbura Pamantului si a experimenta conditii de imponderabilitate, noteaza telegraph.co.uk.

Pe langa pilot, in persoana fostului astronaut NASA Rick Searfoss, Lynx este proiectata sa gazduiasca doar un singur pasager, care va trebui sa plateasca 95.000 de dolari pentru o calatorie. In comparatie, compania Virgin Galactic a lui Sir Richard Branson cere o suma dubla, de 200.000 de dolari, pentru un loc in navetele sale de opt pasageri.

Virgin Galactic isi va purta insa clientii mai sus decat XCOR, la aproximativ 100 de kilometri deasupra Pamantului.

Primul pasager XCOR va fi danezul Per Wimmer, un bancher de investitii care a contribuit la finantarea celei de-a doua companii aerospatiale din lume si care spera ca zborul lui sa aiba loc in 2011. In prealabil, naveta Lynx, care va decola si ateriza ca un avion, va trebui sa treaca printr-o serie de teste programate pentru 2010.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.