Desi a fost condamnat de istorie pentru faptele sale cumplite, pe lume exista o persoana care nu se infioara, ci zambeste atunci cand aude numele lui Adolf Hitler.

Fosta menajera a Fuhrerului sustine ca acesta era un sef minunat si un om bun. In toti anii care au trecut de la moartea lui Hitler, Rosa Mitterer a preferat sa pastreze tacerea cu privire la viata ei. Acum insa, ajunsa la varsta de 91 de ani, a realizat ca a ramas singura supravietuitoare din cercul celor care l-au slujit pe Fuhrer, si a decis sa impartaseasca lumii amintirile ei din acea perioada, relateaza "Daily Mail" in editia de joi.

"Era un barbat fermecator, cineva care a fost mereu numai dragut cu mine, un sef minunat pentru care sa lucrezi. Puteti spune ce vreti, dar cu noi a fost foarte bun", spune fosta menajera a Fuhrerului. Rosa a intrat in servicul lui Hitler in 1932, pe cand avea 15 ani. Sora ei, Anni, a fost bucatareasa, de la sfarsitul anilor '20, la casa lui Hitler din Berchtesgaden. "Ea mi-a spus ca avea nevoie de o menajera si ca eu as fi potrivita. Imi amintesc foarte clar prima zi in care am vorbit cu el in bucatarie. I-am spus ca sunt sora lui Anni si asta l-a facut sa zambeasca, pentru ca Anni era favorita lui. "Nu l-am cuoscut pe Hitler decat ca pe un om dragut, care a fost foarte bun cu mine", isi aminteste Rosa. Fosta sa menajera era Geli Raubal, cu Hilter ar fi avut o aventura. "S-a impuscat in septembrie 1931 si mi s-a spus imediat ce am inceput sa lucrez pentru el ca nu trebuie abordat in ziua comemorarii acelui eveniment. Sora mea si cu mine imparteam o camera care era direct deasupra celei a lui Hitler. Puteam sa-l auzim plangand", a spus Rosa.

Nunta lui Anni, la care a participat si Fuhrerul

Cat a lucrat la Hitler, i-a cunoscut pe toti cei din anturajul sau: Himmler, sercretarul cel rau de partid, Bormann, pe care-l descrie ca fiind un "porc murdar", si Goebbels, ministrul obsedat sexual al propagandei. Atunci cand Hitler i-a cerut pentru prima data ceva in mod direct, Rosa isi aminteste ca i-a venit sa lesine. "Buna", i-a zis el bland. "Imi cer scuze ca te deranjez, dar ai putea sa-mi faci o cafea si sa-mi aduci niste biscuiti in birou?", a intrebat el.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.