Reprezentantii Parcului Natural Lunca Muresului au anuntat ca au fost descoperiti mai multi castori, dar si urme ale prezentei vidrei, pe un traseu parcurs de raul Mures, intre Arad si localitatea Semlac. Ultimul exemplar de castor a disparut din Lunca Muresului in anul 1829.

Observatiile au fost facute in perioada 19-20 noiembrie, de doi reprezentanti ai Centrului de cercetare din cadrul ICAS Brasov impreuna cu doi membri din administratia Parcului Natural Lunca Muresului.

"Echipa a parcurs pe raul Mures traseul Arad - Semlac. Au fost identificate cateva habitate probabile, rosaturi si chiar un adapost parasit. Populatia de castori pe acest tronson, este estimata la 6 - 8 exemplare", a declarat Ovidiu Parv, directorul Parcului Natural Lunca Muresului din Arad.

Directorul Parcului a mai spus ca in cadrul cercetarilor facute luna trecuta pe raul Mures, intre Arad si Semlac, au fost facute cateva observatii mai amanuntite la alta specie de mamifer acvatic - vidra. "Au fost identificate urme ale prezentei vidrei pe tot parcursul Muresului si chiar cateva adaposturi active. Populatia de vidra este estimata la cateva zeci de exemplare pe acest traseu al Muresului", a mentionat Ovidiu Parv.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.