Echipa americana care a pus la punct o naveta cu doua locuri pentru zboruri turistice subspatiale, a anuntat marti ca pretul unui bilet este de 95.000 de dolari, primul bilet fiind rezervat deja de un cetatean danez care spera sa ajunga la limita atmosferei in 2012, informeaza AFP.
Compania XCOR Aerospace, al carei sediu se afla la Mojave (California), si-a prezentat noua naveta botezata "Lynx". Aceasta este de marimea unui avion cu reactie de clasa mica si se poate autopropulsa pana la limita atmosferei, efectuand pana la patru astfel de zboruri de cate 30 de minute, pe zi.

Intr-o conferinta de presa organizata la Beverly Hills, compania XCOR a anuntat ca a incheiat un acord exclusiv de comercializare a serviciilor sale cu agentia de turism RocketShip Tours, care a asigurat deja 22 de cereri de rezervare. Naveta Lynx are doua locuri, pasagerul calatorind alaturi de pilot. Primul pilot care va realiza aceste zboruri comerciale este fostul astronaut Rick Searfoss, care este si pilotul de incercare al navetei.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.