In comparatie cu barbatii heterosexuali, cei homosexuali au mai multe sanse sa fie stangaci, sa aiba frati mai mari si sa aiba vartejuri de par in sens invers acelor de ceasornic.

Cercetatorii americani identifica tot mai multe trasaturi biologice comune in cazul barbatilor homosexuali, alimentand astfel teoria potrivit careia orientarea sexuala reprezinta o combinatie innascuta de factori genetici si de mediu. Astfel de descoperiri reprezinta puncte esentiale pentru rezolvarea dezbaterii pe tema homosexualitatii ca alegere sau ca inclinatie congenitala, noteaza guardian.co.uk.

Desi unele grupuri crestine sustin ca homosexualii se pot schimba, in comunitatea academica este aproape unanim acceptat ca atractia sexuala este dictata de factori genetici, chiar daca nu in exclusivitate.

Un indiciu in acest sens poate fi gasit in cazul gemenilor. In situatia in care unul dintre frati e gay, probabilitatea ca si celalalt sa fie la fel e mai mare in cazul gemenilor identici decat in cel al gemenilor bivitelini.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.