Un caz neobisnuit zguduie lumea medicala araba. O fetita de un an s-a dovedit a fi insarcinata.

Micuta nu a ramas gravida dupa ce a venit pe lume, ci s-a nascut asa, relateaza Pravda consultata de ziare.com. Opinia publica din Arabia Saudita este cutremurata, iar medicii nu stiu cum sa procedeze, religia oprindu-i sa ii faca micutei un chiuretaj.

Fetusul care se gaseste in uterul fetitei nu este altceva decat fratele geaman al acesteia, care nu s-a prins in uterul mamei, gasindu-si un alt loc pentru a se dezvolta.

Fenomenul neobisnuit se numeste "fetus in fetu" si apare extrem de rar. Un embrion aflat in interiorul altui embrion poate fi intalnit o data la 500.000 de sarcini si apare in stadiile incipiente ale vietii intrauterine. De obicei, ambii fetusi mor inainte de nastere.

Rare sunt cazurile in care un bebelus nenascut supravietuieste cu un fetus parazit vietii intrauterine intreaga sarcina. In acest caz, fetusul traieste in corpul celuilalt fetus, mai dezvoltat, ca un parazit.

Un fetus in fetu poate fi considerat viu doar in masura in care tesuturile componente nu au murit inca sau nu au fost eliminate. In toate cazurile de fetus in fetu, corpul parazit avea mari probleme: creier nefunctional, la fel ca si inima, plamanii sau tractul intestinal ori urinar.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.