Un studiu realizat de Wacoal pe teritoriul SUA arata ca 8 din 10 femei nu poarta masura potrivita la sutiene. Marea majoritate a femeilor poarta sutiene cu circumferinta mare, in timp ce cupele sunt subdimensionate. In America, a purta un sutien care are cupele mai mari decat masura reala a ajuns un adevarat stigmat, asa ca femeile poarta numere mai mici ca sa nu se faca de ras.

Specialistii avertizeaza ca, pe termen lung, sutienele care nu au masura reala a purtatoarei pot cauza afectiuni severe ale coloanei, sanilor si pielii, din cauza clemelor care inteapa epiderma pentru ca sutienul e prea stramt.

De aceea, specialistii de la Wacoal au dezvoltat o retea extinsa in peste 1.000 de magazine, unde femeilor le este evaluata masura potrivita. Evaluarea trebuie repetata de cate ori greutatea se modifica, dupa sarcina sau ca urmare a diverselor operatii estetice.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.