Generalul Francisco Franco se temea ca ar putea fi rapit de Adolf Hitler pentru a constrange Spania sa intre in Al Doilea Razboi Mondial, a dezvaluit fiica acestuia in memoriile sale.
Carmen Franco Polo, in varsta de 82 de ani, a vorbit pentru prima data despre viata ei ca fiica a fostului dictator fascist in "Franco, Tatal meu", publicata in Spania. Unicul copil al lui "El Caudillo"a aruncat o alta lumi na asupra intalnirii dintre cei doi dictatori. In timpul respectivei intrevederi, Hitler a incercat sa-l determine pe Franco sa-i fie aliat in cel de-Al Doilea Razboi Mondial. Polo a mentionat ca dictatorii s-au intalnit, in 1940, in Hendaye - un oras francez de la granita cu Spania. Franco a ordonat unui general sa preia conducerea tarii in cazul in care el ar fi fost rapit, iar Spania ar fi fost fortata sa intre in razboi de partea Axei. "Hitler era atotputernic si putea sa se gandeasca: Acest general spaniol imi sta in cale, ar trebui sa-l omor si sa conving alte per soane mai usor", nota Franco.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.