Rudele cele mai apropiate ale omului modern se poate sa fi disparut de pe fata pamantului pentru ca aveau mutatii incompatibile cu schimbarile de climat.
Adaptarile metabolice din Era Glaciara s-au dovedit a fi fatale pentru stramosii omului modern dupa ce climatul de pe continentul european a inceput sa se transforme, fluctuand de la perioade calde la perioade reci, preconizeaza Patrick Chinnery, specialist in biologie moleculara la Universitatea din Newcastle, Marea Britanie, citat de ,,Newscientist’’.

Biologul, alaturi de colegul sau Gavin Hudson, a identificat mutatii potential daunatoare intr-o secventa de ADN proaspat decodificata in cadrul unui genom mitocondrial de neanderthal. Cei doi cercetatori au gasit gene asociate bolilor neurodegenerative si surzeniei. “Daca le-am fi gasit la oamenii moderni, ar fi fost foarte grav”, se pronunta Chinnery.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.