Victoria Amiralului Nelson in batalia de la Trafalgar a fost hotarata de o dieta speciala, bazata in totalitate pe stafide si grasime animala.

O scrisoare descoperita recent a dezvaluit ca marinarii de la bordul navei conduse de Nelson au intrat cu burta plina in batalia Trafalgar impotriva flotei franco-spaniole. Scrisoarea, donata Muzeului Norfolk Nelson din Great Yarmouth, de catre o persoana anonima, reprezinta o cerere de aprovizionare cu sta fide si untura, cu o saptamana inaintea marii batalii. Alimentele puteau fi folosite la masa princi pala, sau puteau fi combinate pentru a realiza o budinca speciala, energizanta.

James Davey, de la Institutul Maritim din Greenwich, a decla rat: "Scrisoarea lui Nelson s-ar putea referi la stafide sau posibil coacaze, ambele putand fi depozitate pentru lungi perioade de timp".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.