Rusia se va confrunta cat de curand cu o expansiune din partea barbatilor chinezi, avand in vedere ca spre anul 2015 numarul reprezentantilor sexului puternic va fi cu 25 de milioane mai mare decat numarul femeilor in China, avertizeaza expertii rusi, cerand autoritatilor de la Moscova masuri urgente pentru restrictionarea imigratiei chineze in Rusia, relateaza miercuri agentia RIA Novosti, citata de Agerpres.
"Catre 2015-2030, in China vor fi cu 25 de milioane mai multi barbati decat femei. Ce vor face atunci acesti napastuiti de soarta? Evident, vor trece granita si isi vor gasi neveste in Rusia, unde se vor si aseza", a opinat, in cadrul unei conferinte de presa, expertul Iuri Golubcikov, de la Catedra de sociologie a Universitatii de Stat din Moscova. El a adaugat ca, in prezent, in urma politicii demografice derulate de China, raportul intre baieti si fetite este de 130 la 100.

Expertul rus a explicat ca, in prezent, populatia din Extremul Orient rus numara 5,7 milioane de oameni, in timp ce de partea chineza a granitei traiesc aproape un miliard si jumatate de persoane. Densitatea populatiei ruse in aceasta regiune nordica este de 12 persoane pe km2, iar de partea chineza - 130 de persoane pe km2.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.