Documentul intitulat "The Next Five in Five" se bazeaza pe cercetarile de marketing si trendurile societatii care in general determina evolutia unui individ in plan personal si social. In urmatorii cinci ani se estimeaza ca inovatiile tehnologice extrem de avansate ne vor schimba vietile:

1) Pentru economisirea resurselor energetice vor fi construite tehnologii solare in asfalt, tablouri si ferestre!

In urmatorii 5 ani, specialistii prognozeaza ca energia solara va deveni o optiune mult mai avantajoasa pentru toti locuitorii planetei. Pana acum, acest lucru a fost dificil de realizat din cauza costurilor prea mari. Insa, evolutia tehnologica va permite folosirea unor pereti solari de o suta de ori mai subtiri, cu o profitabilitate maxima, care ar putea fi folositi nu doar pentru captusirea tavanelor, dar si a fatetelor cladirilor, a gemurilor si chiar a telefoanelor mobile.

2) Pentru sanatatea oamenilor, se vor folosi boluri de cristal "genetice"!

Ce ar fi sa stiti cum va evolua starea de sanatate in urmatorii 5 ani? Sa stiti cu exactitate de ce afectiuni sa va feriti, invingand "predispozitiile" si eliminand factorii exogeni care provoaca anumite maladii? De pilda, chiar daca ni se atrage atentia asupra riscurilor consumarii cartofilor prajiti, sa puteti sa consumati portii duble din acest produs fara teama de a face ulcer sau sa riscati diagnosticul de colecistita ori colon iritabil? Potrivit estimarilor, in urmatorii 5 ani este posibil ca medicul dumneavoastra sa va intocmeasca o harta genetica cu riscurile de imbolnavire, dar si cu indicatii precise pentru prevenirea declansarii anumitor boli, totul doar cu ajutorul informatiilor stocate la nivelul DNA si totul cu un cost rezonabil: aproximativ 200 de dolari. Veti putea sa va schimbati stilul de viata si sa adoptati tratamente exacte recomandate doar pe baza "misterelor relevate de genomul uman". Cu ajutorul hartii genetice, si companiile farmaceutice vor fi capabile sa introduca medicamente multe mai eficiente.