Festivalul puiului decapitat are loc in fiecare an, in perioada 20-21 mai, in Fruita, Statele Unite. Acest festival aminteste de o intamplare ciudata, care a avut loc in 1945, cand un pui a mai trait inca 18 luni dupa ce a fost decapitat. Cartea Recordurilor a recunoscut acest "miracol", inscriind puiul la capitolul "minuni ale naturii".

La 10 septembrie 1945, Clara Olsen, o localnica din Colorado, l-a trimis pe sotul sau, Lloyd Olsen, sa taie un pui din gospodarie. Puiul avea sa fie pregatit chiar pentru seara aceea, cand mama Clarei urma sa ia cina alaturi de ei. stiind ca acesteia ii place foarte mult gatul de pui, Lloyd a incercat sa pozitioneze cutitul cat s-a putut de sus, spre capul pasarii. A aplicat lovitura, iar puiul s-a zvarcolit, ca orice alta pasare dupa ce i s-a taiat capul.

Apoi, puiul a trecut peste socul traumatizant si si-a vazut de viata lui. Mike, cum a fost botezat ulterior puiul, a continuat sa dea din aripi ca si confratii sai si chiar incerca sa ciuguleasca. Cand Olsen l-a gasit pe Mike a doua zi de dimineata, cu capul sub aripa, a hotarat ca daca puiul a ales sa traiasca trebuie sa-l lase in viata si a incercat sa gaseasca o cale de a-l hrani. A gasit solutia imediat. Mike a primit apa si graunte cu ajutorul unei pipete.

La o saptamana dupa accident, Olsen l-a dus pe Mike la Universitatea Utah din Salt Lake City. Toti cercetatorii s-au adunat in jurul lui, incercand sa gaseasca o explicatie logica, medicala. Au stabilit ca lama cutitului a cazut prea sus, spre cap, fara sa atinga vena jugulara, iar cheagul de sange format dupa traumatism a oprit sangerarea slaba, cauzata de taietura. Desi puiul avea capul taiat, o mare parte din creier si o ureche au ramas atasate de corp. in doar 18 luni de viata fara cap, Mike a inceput sa ia in greutate. Nici nu este de mirare, avand in vedere cata atentie i se acorda! Miraculosul Mike a pornit intr-un circuit national, alaturi de proprietarii sai, familia Olsen.

Cei interesati au platit 25 de centi ca sa vada minunatia. Puiul a fost evaluat la 10.000 de dolari si asigurat pentru aceeasi valoare. intr-una din calatorii, in mijlocul noptii, puiul s-a inecat. Pana sa gaseasca pipeta cu care ii puteau desfunda esofagul, Mike a murit. Chiar si in zilele noastre, localitatea Fruita sarbatoreste in fiecare an, in cel de-al treilea weekend din luna mai, dorinta impresionanta a puiului de a trai.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.