"Eu, muncitorul", in regia niponei Oriza Hirata, are in rolurile principale roboti din "specia" Wakamaru

Acest tip de robot, programat sa recunoasca pana la 10.000 de cuvinte din vocabularul curent, putand fi, la o adica, o minunata secretara sau paznic, a jucat, marti, primul sau rol, de 20 de minute.

Piesa, in care unul din cei doi roboti menajeri ai unei familii japoneze obisnuite trece printr-o depresie si-si pierde motivatia pentru munca, a fost jucata pe scena universitatii din Osaka. Planurile regizoarei includ si posibilitatea ca piesa sa fie jucata international incepand cu 2009.

Pentru a da replicile la timp si a se sincroniza, cei doi roboti-actori ruleaza un program specializat in interactiune in jurul unui scenariu. Wakamaru este, de altfel, si de vanzare, pentru nu mai mult de 9.000 de lire sterline.

Nu putem decat sa-l aplaudam si sa-l incurajam sa se apuce de jucat tot Shakespeare. Fara alta retributie in afara de curentul electric care sa-l incarce.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.