Femeile insarcinate care folosesc cu regularitate fixativul de par, sau lucreaza intr-un mediu in care este des folosit, sunt expuse riscului ca sarcina sa fie grav afectata.

Baietii in special pot suferi deformatii genitale, care necesita interventii chirurgicale obligatorii, informeaza Dailymail.co.uk consultat de ziare.com.

Copiilor le este afectata functia urinara, iar singurul remediu este cel chirurgical, prin orientarea canalului urinar. In caz contrar, baietii pot avea mai tarziu probleme grave de fertilitate si chiar sexuale.

Explicatia oamenilor de stiinta a fost aceea ca fixativul de par contine un produs chimic industrial, phthalates, care este folosit pe post de solvent.

Substanta chimica are o influenta directa asupra dezvoltarii sarcinii in primele sale luni, fapt care care sta la baza aparitiei deformatiei genitale.

Oamenii de stiinta au aratat ca remediul intr-un astfel de caz este acidul folic, care reduce riscul aparitiei malformatiei bebelusilor cu 36%.

La studiu au participat peste 400 de femei care sunt expuse la locul de munca produselor de infrumusetare si 500 de mame ai caror bebelusi sufera de aceasta rara afectiune.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.