Un nou tip de hotel din Elvetia, inaugurat vineri intr-un buncar antiatomic, ofera confort minim, de zero stele, dar protectie absoluta in cazul unui atac nuclear, la preturi fara concurenta, relateaza AFP.

Soarele a apus la Sevelen, in estul Elvetiei. Pe strazile intunecoase ale acestui orasel cu 4.400 de locuitori nu este nimeni. Dar in buncarul comunei, o efervescenta atipica tradeaza o noua atractie din localitate: hotelul de zero stele, lansat de artistii Frank si Patrik Riklin, frati gemeni.

Pentru intre 10 si 30 de franci elevetieni (6,6 si 19,8 euro) pe noapte, hotelul ofera camere cu un minim de confort turistilor aflati in trecere. "Puteti alege intre patru categorii de paturi: saltele simple, paturi suprapuse, paturi duble si confortabilele paturi taranesti", spune Patrick.

Fiecare comuna elevetiana dispune de un adapost antiatomic mai mic sau mai mare, in functie de populatie, mostenit din perioara Razboiului Rece. Dupa prabusirea URSS, aceste adaposturi au devenit o povara pentru comune, care trebuie sa le intretina.

"Autoritatile locale ne-au cerut sa amenajam buncarul si am hotarat sa lansam proiectul zero stele", explica Frank, precizand ca singura conditie este eliberarea camerei in decurs de 24 de ore.

"Am vrut fie (un hotel -n.red.) opus palaturilor din Dubai", adauga Patrik, care prefera simplicitatea in fata exceselor societatii de consum.
In plus, ideea de zero stele le permite celor doi frati sa nu intre in sistem, definind locul drept un "complex parahotelier". "Federatia hoteliera elevetiana, fascinata, ne-a propus sa aderam (la ea - n.red.), dar i-am raspuns ca mai degraba ar putea sa aderea ea la conceptul nostru", incheie Frank razand.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.