Oamenii de stiinta au reusit decodificarea genomului speciei, un pas esential in repopularea Terrei cu gigantii Epocii de Gheata.

Prin prelevarea unor mostre de ADN din firele de par din blana mamutilor lanosi, o echipa americano-rusa de oameni de stiinta a reusit sa cartografieze codul genetic al speciei. Desi exista unele goluri, cercetatorii estimeza ca au reusit sa puna cap la cap fragmentele genomului in proportie de 80%, informeaza BBC Online.

Pe langa faptul ca ar putea oferi noi indicii privind disparitia mamutilor, studiul readuce in discutie posibilitatea clonarii unor specii de mult disparute. Potrivit NYTimes.com, ele trebuie sa fi disparut cu mai putin de 60.000 de ani in urma, deoarece aceasta cifra reprezinta limita de varsta a ADN-ului.

“Descifrarea genomului va duce, in teorie, la reinvierea mamutilor, prin introducerea secventei ADN a acestora in genomul elefantilor din prezent”, a declarat Stephan Schuster de la Pennsylvania State University, coordonatorul studiului, citat de Reuters.

Planul este modificarea treptata a ADN-ului dintr-un ovul de elefant, pentru il transforma in ADN specific mamutilor. Ovulul aflat in etapa finala va fi apoi introdus intr-o femela-elefant, in interiorul careia se va dezvolta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.