Rata divorturilor in Spania a scazut in ultima vreme si ca urmare a recesiunii economice pe care o traverseaza tara. Costul unui divort poate ajunge pana la 2.500 de euro, motiv pentru care perechile in criza prefera sa amane separarea.

In primele sase luni ale anului 2008, in Spania s-au despartit 70.065 de cupluri, cu aproximativ 8.000 mai putine decat in aceeasi perioada a anului trecut.

„Criza economica prin care trece Spania a redus numarul despartirilor. Posibilitatea de a ramane fara loc de munca ii determina pe soti sa se gandeasca de doua ori inainte sa ceara divortul”, explica Eduardo Hertfelder, presedinte la Institutul Spaniol Pentru Familie (IPF). Conform datelor oficiale, in Spania are loc un divort la fiecare 3,5 minute si in jur de 408 despartiri pe zi.

Si romanii sunt afectati

Si compatriotii nostri sunt afectati de acest fenomen. Alina Tudor, 38 de ani, originara din Iasi, s-a casatorit in urma cu opt ani cu Francisco Pascual, 44 de ani, din Onda, Castellon. Dupa doi ani de casnicie s-a nascut fiica lor, Elena Pascual Tudor.

Acum sase luni, cei doi au pus capat relatiei lor. Insa, datorita faptului ca Alina nu munceste si nu are unde sa se mute, cei doi au hotarat sa locuiasca impreuna o perioada. „Nu vrem sa obligam fetita sa locuiasca fara unul din noi, dar am luat aceasta decizie in primul rand pentru ca eu nu muncesc si nu am unde sa plec”, marturiseste Alina.

Chiar daca celor doi le este greu sa locuiasca sub acelasi acoperis, criza economica ii obliga sa traiasca impreuna cel putin pana cand Alina isi va gasi de munca.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.