In ziua in care Statia Spatiala Internationala a implinit 10 ani, astronautii aflati in prezent pe orbita Pamantului au fost prea ocupati ca sa sarbatoreasca evenimentul.

Unul dintre cei doi paianjeni adusi pe statie pentru studiu a scapat in mod miraculos din recipientul ermetic in care era pastrat, fortandu-i pe astronauti sa inceapa o adevarata vanatoare de arahnide in conditi de imponderabilitate, informeaza Times Online. Cum nu a fost de gasit inca, paianjenul a fost, pentru moment, trecut pe lista cu obiecte pierdute in timpul misiunii. NASA a declarat insa ca arahnida aventuriera nu este pierduta definitiv, ci doar "ratacita" prin interiorul statiei, probabil uimita de propria imponderabilitate.

"Nu credem ca a scapat in spatiu. (...) Sunt sigur ca o sa-l gasim tesand o panza pe undeva pe aici in cateva zile", a subliniat Kirk Shireman, menegerul adjunct al programului statiei spatiale.

Cum nici o casa nu este casa fara o arahnida care bantuie in liniste printre asternuturi, astronautii se vor simti probabil in siguranta, desi paianjenul sufera putin de rau de spatiu. Cea de-a doua arahnida aflata la bord a ramas in recipientul sau si a gasit o solutie ingenioasa la problema cauzata de plutitul in exces, a tesut o retea de fire care sa o tina cat de cat pe loc. Reteaua ingreuneaza cautarea evadatului pentru ca astronautii nu pot vedea daca acesta din urma s-a refugiat in recipientul colegului sau de zbor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.