O adolescenta de 14 ani din Statele Unite a supravietuit aproape patru luni fara inima, fiind tinuta in viata de o pompa artificiala de sange, pana cand a putut beneficia de un transplant, informeaza NewsIn.

Pacienta D'Zhana Simmons, din Carolina de Sud, a marturisit ca experienta de a trai pentru o perioada atat de lunga cu ajutorul unei "masini" ce ii pompa sangele a fost infricosatoare. "Nu poti sti niciodata cand se poate strica. M-am simtit ca o persoana falsa, ca si cand nu as fi existat", a declarat adolescenta.

La doar 14 ani, Simmons suferea de cardiomiopatie dilatata, o boala care slabeste inima pacientului pana cand aceasta nu mai poate pompa sangele in mod eficient. Ea a suferit un transplant pe 2 iulie, dar noua inima nu a functionat corespunzator si, prin urmare, a fost indepartata rapid. In locul ei, tinerei i-au fost implantate doua pompe de sange, care au tinut-o in viata pana pe 29 octombrie, cand medicii i-au facut un al doilea transplant.

Medicii americani au declarat ca s-au mai confruntat cu un caz asemanator, cand un adult din Germania a fost tinut in viata noua luni fara inima. Este insa pentru prima oara cand un copil a supravietuit in aceste conditii, pentru o perioada indelungata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.