Dupa zeci de ani de tacere, conducerea spitalului de boli nervoase Broadmoor (foto jos), unde au fost "cazati" multi dintre cei mai notorii criminali britanici, a dat publicitatii dosarul medical al unui alienat mintal, despre care se spunea la un moment dat ca ar fi chiar Jack Spintecatorul.

Thomas Hayne Cutbush, un tanar straniu, dereglat si violent, a fost catalogat de medici drept nebun in 1891 si internat la Broadmoor pe viata, pana in 1903. Se pare ca exact in perioada in care Jack Spintecatorul semana moarte si teroare in zona Whitechapel, estul Londrei, Cutbush hoinarea pe strazile din apropiere. Si coincidenta sau nu, dupa inchiderea lui Cutbush la balamuc, Spinteca­torul, oricine o fi fost el, nu a mai ucis.

La 117 ani de la internare, publicul larg poate studia fisele medicale ale tanarului dement, ca si solicitarile anchetatorilor din cazul Jack Spintecatorul adresate conducerii azilului pentru a li se permite accesul la aceste documente.

Totusi, din dosarul medical de la Broadmoor nu reiese faptul ca Jack Spintecatorul si Cutbush au fost una si aceeasi persoana. Si nici nu exista vreo dovada a faptului ca personalul medical de la Broadmoor ar fi suspectat vreo clipa ca il avea in custodie pe Jack Spintecatorul. Cutbush s-a aflat insa pe lista suspectilor intocmita de anchetatori. Conform inregistrarilor din dosar, tanarul era "foarte bolnav", reprezentand un adevarat pericol pentru ingrijitori, pacienti si uneori chiar si pentru adorata sa mama. Era convins ca ceilalti vor sa-i faca rau si delira cu voce tare spunand ca nu doreste decat sa puna mana pe un cutit cu care sa le faca felul "dus­manilor".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.