Cangurii australieni prezinta multe asemanari cu oamenii din punct de vedere genetic si au aparut pentru prima oara in China, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii australieni.
Acestia au declarat ca au decodat in premiera genomul marsupialelor din Australia si au descoperit ca o mare parte din acesta este asemanator celui uman, potrivit informatiilor comunicate de Center of Excellence for Kangaroo Genomics (KanGO).

"Exista cateva diferente mici. Noi avem ceva mai mult din gena aceasta, ceva mai putin din gena cealalta, dar, in principiu, sunt aceleasi gene si multe dintre ele apar in aceeasi ordine", a declarat Jenny Graves, directorul KanGO. "Credeam ca genele lor vor fi complet altfel dispuse, dar nu este deloc asa. O mare parte din genomul uman se regaseste in cel al cangurilor", a explicat Graves. Cercetatorii au descoperit faptul ca oamenii si cangurii au avut un stramos comun in urma cu 150 de milioane de ani, in timp ce oamenii si soarecii s-au separat din alt stramos comun in urma cu 70 de milioane de ani.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.