NASA intentioneaza sa dubleze numarul astronautilor care traiesc la bordul Statiei Spatiale Internationale, misiune care va duce, implicit, si la dublarea cantitatilor de apa si mancare necesare pentru supravietuire.
Pentru ca acest lucru sa devina posibil, agentia spatiala a "incarcat" vineri, la bordul navetei Endeavour, un dispozitiv care va purifica urina astronautilor, transformand-o in apa potabila. "Am facut deja o serie de teste ale apei", a declarat Bob Bardigan, inginerul sef al proiectului. "Nimeni nu a avut obiectii. In afara unui gust usor de iod, lichidul este la fel de reconfortant ca orice alt tip de apa. Am cateva mostre chiar in frigider", a adaugat acesta.

Livrarea dispozitivului de purificare, in valoare de 250 milioane de dolari, reprezinta o prioritate majora pentru misiunea spatiala. Cea de-a 124-a lansare NASA a avut loc vineri noapte, la ora 00.55 (GMT), de la Centrul Spatial Kennedy, din Florida.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.