Fara de care vietati in pericol de disparitie omenirea nu ar mai putea fi la fel, fara albine, lilieci, ciuperci, plancton sau primate?
Aceasta este tema dezbaterii publice care va avea loc joia viitoare la Societatea Regala de Geografie din Londra si care va reuni oameni de stiinta si experti din domeniul zoologiei si biodiversitatii, informeaza Earth Watch.

Cinci experti in domeniu vor prezenta fiecare cazul uneia din cele cinci specii de pe lista restransa de Earth Watch si mai apoi publicul va alege vietatea de neinlocuit in ecosistemul planetei.

Kate Jones de la Societatea Zoologica din Londra va vorbi pentru lilieci, George McGavin, cercetator in cadrul Muzeului de Istorie Naturala al Universitatii Oxford pentru albine, Lynne Boddy de la Scoala de Stiinte Biologice din Cardiff va sustine cazul ciupercilor, David Thomas de la Scoala Stiintelor Oceanice, Universitatea din Bangor pe cel al planctonului si in sfarsit, Ian Redmond, conferentiar la Alianta pentru Maimute va incerca sa convinga auditoriul ca supravietuirea primatelor este cea esentiala.


Despre autor:

Green-Report

Sursa: Green-Report


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.