Conform acestuia, printul Charles era mare amator de oua fierte "fix" patru minute si servite cu lipie alaturi de ceaiul de la ora 17.00, iar preparatul preferat al printesei Diana, in perioadele de sarcina, erau sandvisurile cu bacon

Mervyn Wycherley a lucrat in bucataria regala peste doua decenii, dar vreme de 13 ani a gatit exclusiv pentru printul de Wales si sotia sa, printesa Diana, bucurandu-se de o deosebita apreciere din partea acesteia din urma. Biletelele, notitele si scrisorile scoase la vanzare contin unele din cele mai inedite solicitari de meniu. Intr-unul, printesa insarcinata cere sa-i fie servite la micul dejun sandvisuri cu bacon "acompaniate de prietena noastra de nadejde, rosia". De altfel, bucatarul isi aminteste ca, in perioadele de sarcina, Lady Di facea o adevarata fixatie pentru sandvisurile de acest gen.

Ouale printului

Citeste si:

Maestrul bucatar, acum in varsta de 59 de ani, mai povesteste ca Printul Charles avea un adevarat cult pentru servitul ceaiului la amiaza. "Printul obisnuia sa-l bea intre 16.00 si 17.00. Ii placea sa aiba intotdeauna alaturi oua fierte si cateva lipii mai ales atunci cand se intorcea de la va­natoare. Dar ouale trebuiau fierte nici mai mult, nici mai pu­tin de patru minute", relateaza bucatarul. Si pentru ca avea o adevarata manie in aceasta privinta, cand se apropia de resedinta sa, Printul Charles isi punea garzile de corp sa-l anunte pe bucatar cand sa inceapa fierberea oualor astfel incat acestea sa nu fie nici prea reci, nici prea fier­binti, nici prea tari, nici foarte moi.

"Am foarte multe amintiri frumoase din perioada in care am lucrat pentru Print si Printesa. Eram ca o familie", povesteste cu nostalgie fostul bucatar regal. Wycherley isi aminteste, de asemenea, cum l-a invatat printul Charles sa culeaga rosii pentru cina din ferma sa ecologica de la Highgrove (printul Charles este de mai multa vreme un sustinator infocat al agriculturii ecologice, n. red). De altfel, printul de Wales mergea adesea chiar el insusi in gradina si isi culegea singur legumele pe care avea pofta sa le manance. "Uneori, chiar la apusul soarelui, aduna mazare si asparagus pentru cina. Venea cu ele in bucatarie si imi cerea sa i le pregatesc. Daca nu ma gasea acolo imi lasa biletele de genul: Mervyn, crezi ca ai putea sa prepari o supa de leustean? Este atat de mult in gradina si atat de mare a crescut", mai povesteste bucatarul.