Playerele mp3 si iPod-urile pot afecta buna functionare a defibrilatoarelor si regulatoarelor de ritm cardiac implantate, potrivit un studiu realizat de Centrul Medical Beth Israel din Boston, informeaza NewsIn.
Cercetarea fost facuta pe un grup de 60 de pacienti si a luat in calcul opt modele diferite de playere mp3, care contineau toate substanta magnetica Neodium. In cadrul studiului, au fost urmarite efectele interferentelor produse intre campurile electromagnetice create de aceste dispozitive si cele generate de implanturi.

"Semnalul emis de dispozitivele electronice provoaca batai de inima care nu tin cont de ritmul cardiac normal", precizeaza unul dintre cercetatori, cardiologul William Maisel.

Studiul a mai furnizat, ca masura de siguranta, concluzia ca, daca playerul mp3 sau iPodul se afla la o distanta de cel putin trei centimetri fata de piele, el nu mai are efecte negative asupra implanturilor cardiace.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.