Statul Antigua si Barbuda, din estul Marii Caraibelor, i-a adus un omagiu presedintelui ales Barack Obama - un varf vulcanic poarta de acum numele primului presedinte de culoare al SUA - in timp ce nou-nascutii din Kenya sunt botezati Obama sau Michelle, relateaza NewsIn.

"Voi lua masuri imediate ca cel mai inalt varf din Antigua si Barbuda sa fie redenumit <<Muntele Obama>>", a spus premierul W. Baldwin Spencer, intr-o nota de felicitare trimisa presedintelui nou ales.

Varful vulcanic de 402 metri se afla in sud-vestul statului, fosta colonie britanica, ai carei localnici sunt in marea lor majoritate descendenti ai sclavilor africani adusi pe cimpurile de trestie de zahar in 1700.
"Mesajul dumneavoastra de schimbare va reaprinde speranta in oamenii din multe tari, care ar fi fost altfel in continuare pasivi in fata injustitiilor", i-a scris Spencer lui Obama. "Alegerea dumneavoastra nu va transforma numai America, ci intreaga lume", a subliniat el.

Potrivit AFP, in aceeasi linie, prenumele "Obama" si "Michelle" au fost la mare cautare miercuri in maternitatile din Kenya, iar o femeie care nascuse gemeni a avut ocazia sa foloseasca ambele nume.
La spitalul general din Kisumu, de unde este originara familia pe linie paterna a lui Obama, o femeie a nascut gemeni, pe care i-a numit Obama si Michelle. Numai in acest spital cel putin alti opt bebelusi de sex masculin au primit numele "Barack" sau "Obama" - sau ambele - in timp ce maternitatile din Nairobi si alte zone ale tarii au raportat multe alte cazuri.

"Am vorbit cu sotul meu si am decis ca numele Barack Obama ar fi ideal pentru baietelul nostru, pentru ca intregul oras si intreaga lume este entuziasmata de Obama iar pentru noi, el este un om mare", a spus una dintre mame.

In Freetown, capitala din Sierra Leone, sase baietei nascuti miercuri dimineata in maternitatea principala au primit numele "Barack". "Este un eveniment istoric nu numai pentru Statele Unite, ci pentru interaga lume", a spus mama unuia dintre micii Barack.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.