Un „data center“ la gata costa 8.000 de euro pe metru patrat. Primul client al buncarului, care si-a permis sa inchirieze „o camera“ cu „room-service“-ul atasat, este Tiriac Holding. Informatiile sunt protejate de hackeri, cutremure, spargatori si, pe viitor, poate chiar de razboi
Cel mai modern „data center” din Romania e un cub de beton proiectat sa reziste la cel mai devastator cutremur, avand plansee ce rezista la sarcini statice de 1,3 tone pe metru patrat, cu ferestre antiglont, camere video in infrarosu cu zecile, patru surse independente de curent, dubla climatizare, cinci provideri diferiti de comunicatii, acces controlat si contracte de interventie in caz de efractie cu politia, jandarmeria si doua firme private de securitate. Mai lipseste un contract cu armata de evacuare cu elicopterul in caz de razboi a echipamentelor de criptare a datelor, insa pe tema asta deja se poarta tratative cu MAp.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.