Cercetatorii britanici au realizat un studiu pentru a determina legatura intre activitatea sexuala si greutatea corporala, informeaza Ziare.com.

92% dintre obezele care au participat la studiu au o relatie stabila si, implicit, o viata sexuala activa. Doar 87% dintre femeile suple au admis ca au o relatie stabila, iar viata sexuala este una
normala.

Pe baza rezultatelor obtinute, medicii au dorit sa atraga atentia asupra comportamentului diferit al multor cadre medicale, atunci cand trebuie sa trateze o pacienta supraponderala.

Cercetatorii cred ca opinia generala legata de activitatea sexuala a obezelor s-a creat pentru ca multe din interventiile medicale sunt diferite in cele doua cazuri. Pentru ca organismul reactioneaza in mod diferit, obezele ar trebui sa beneficieze de atentie suplimentara.

In cazul nasterilor, multi medici trateaza superficial o pacienta mai plinuta. Totodata multe cadre medicale sunt refractare atunci cand trebuie sa aplice acestor persoane un tratament pentru evitarea bolilor cu transmitere sexuala.