Poate ca multi dintre cei interesati de bunul mers al ecosistemelor naturale isi amintesc de congelatoarele de la combinatul nuclear Sellafield din UK care au fost umplute cu pescarusi impuscati de tragatori de elita pentru ca pasarile erau radioactive dupa ce innotasera in apa contaminata.

Cele mai recente victime ale nedreptatii oamenilor sunt 2 porumbei, care (spre mirarea tuturor!) au fost arestati in Iran pentru spionaj.

Echipajele de securitate iraniene au arestat doi porumbei suspectati de spionaj intr-una dintre unitatile nucleare din tara. Pasarile au fost capturate aproape de buncarul de uraniu Natanz.

Acum ne intrebam toti ce soarta le asteapta pe pasarile, care practic nu au nicio vina. Sunt pasarile conspiratori de buna-voie, sau le-au fost spalate creierele de catre inteligentele agentii vestice? Oare au vrut cele doua zburatoare sa-si vanda informatiile (sa speram ca au cerut in schimb mult porumb, pentru a–si fi meritat soarta) sau poate au fost santajate de catre CIA ? Oricum ar fi este o fi neagra pentru tagma porumbeilor.

Comunitatea de porumbei nu comenteaza acest incident.