Bernard Kouchner, a marturisit ca i-a venit sa il "pocnesca" pe Fidel Castro, in urma cu 44 de ani, pentru ca liderul cubanez ii facea curte viitoarei sotii a ministrului de externe de la Paris, relateaza AFP.

"Pentru generatia mea, in 1964, Cuba era un model socialist acceptabil. Aveam 25 de ani, iar Fidel Castro era un erou absolut", povesteste Kouchner, intr-un interviu acordat revistei Paris Match. "Acesta nu este un motiv pentru a nu-mi veni sa il pocnesc pe un rival, chiar si barbos", a adaugat el.

Intr-o noua biografie, intitulata "Cele sapte vieti ale doctorului Kouchner", Michel Antoine Burnier spune cum viitorul ministru de externe, confondator al organizatiei Medecins sans frontieres relatia dintre viitoarea sa sotie, Evelyne Pisier, si liderul cubanez, in timpul unei vizite in Cuba, in iulie 1964.

"Intr-o seara, 10 francezi au plecat sa se distreze intr-un bar", scrie autorul biografiei. "Bernard si Evelyne dansau slow. Ea isi pastrase sentimentele din prima zi, el era emotionat. Brusc, luminile s-au stins. Castro intra cu escorta. Este furios sa o vada pe Evelyne in bratele lui Bernard (...). In cele din urma, Castro a plecat ostentativ, cu Evelyne", potrivit lui Burnier.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.