O femeie britanica nu poate recunoaste nicio voce in afara de cea a actorului Sean Connery, fiind diagnosticata cu phonagnosia, o boala rara care ii afecteaza capacitatea de a identifica vocile pe care la aude la telefon sau la radio, scrie cotidianul britanic The Guardian.
Femeia de 60 de ani este prima persoana care sufera din nastere de phonagnosia. La telefon, ea nu nerecunoaste nici macar vocea fiicei sale si, pentru a-si putea identifica interlocutorii, foloseste un sistem de cuvinte-cheie, ca niste parole.

Pana acum, phonagnosia a fost diagnosticata numai la pacientii care au suferit un atac cerebral sau leziuni cerebrale.

Altfel, la 78 de ani si independent de vocea sa, Sean Connery ramane un preferat al cinefililor si unul dintre cei mai valorosi actori britanici din toate timpurile. La sfarsitul anilor '80, a castigat Oscarul si Globul de Aur pentru rolul din "Incoruptibilii", iar in 2006 i-a devansat pe Pierce Brosnan si Roger Moore, intr-un clasament al celor mai buni interpreti ai rolului James Bond, realizat de revista britanica SFX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.