Iti suna telefonul, dar cand raspunzi, nu recunosti glasul mamei tale la capatul firului. Nu este vorba de amnezie, ci de incapacitatea de a recunoaste voci, o afectiune rara aparuta de obicei dupa un atac cerebral.

Saptamana aceasta, oamenii de stiinta de la University College din Londra (UCL) au raportat primul pacient nascut cu “agnozie fonica” (pierderea functiilor intelectuale de recunoastere a celor auzite) studiat pana acum, informeaza publicatia “Popular Science”.

Este vorba de o femeie cu initialele K.H., care a trait 60 de ani fara sa fie diagnosticata. K.H. nu-si poate recunoaste fiica la telefon si, de multi ani, a vorbit cu prietenii si cu colegii ei de serviciu pe calea undelor doar dupa ce isi programa convorbirile cu ei.

Dupa ce a citit despre o boala inrudita - incapacitatea de a distinge fetele - intr-o revista de stiinta, i-a contactat pe jurnalisti si a stabilit legatura cu dr. Brad Duchaine de la Institutul de Neurostiinta Cognitiva al UCL.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.