Fenomenele inexplicabile au fascinat dintotdeauna oamenii prin putinta lor de a sfida legile fizicii traditionale.

Fie ca este vorba despre spiri­tele unor calugari, maicute, sclavi sau presedinti, apari­tiile lor ingrozesc si fasci­neaza deopotriva, indiferent unde s-ar arata. Iata cateva dintre cele mai bantuite locatii de pe glob:

1. Parohia Borley, Essex, Anglia - mica parohie englezeasca a alimentat decenii la rand zvonurile si imaginatia amatorilor de mistere. Seria de fenomene inexplicabile a debutat in 1920 si o are ca protagonista pe o mai­cuta care a inspaimantat mica asezare de langa Essex. Aceasta s-a indragostit de un calugar de la manastirea Borley, iar cei doi au incercat sa fuga. Odata prinsi, el a fost executat, iar femeia a sfarsit zidita in peretii asezamantului monahal. De atunci, continua sa bantuie parohia.

2. Casa Whaley, California (foto dreapta) - locatia a fost declarata in mod oficial bantuita de catre autoritatile americane, dupa ce nenumarate persoane au raportat diverse aparitii fanto­matice in perimetrul ei. Construita pe locul fostei sali de executii publi­ce din San Diego, casa este foarte vizitata de catre amatorii de fenomene inexplicabile. Nu de putine ori, acestia au reusit sa surprinda in fotografii aparitiile sau sa fie martori ai unor eveni­mente care nu respecta legile fizicii traditionale.

3. Raynham Hall, Norfolk, Anglia - conac boieresc britanic, a apartinut in ultimii 300 de ani familiei Townshend. Se pare ca este bantuit, implicat fiind intr-una dintre cele mai vechi povesti de acest fel. Aici a fost surprinsa prima fotografie a unei fantome, care intruchipeaza o femeie coborand pe scari. Din pacate insa, aceasta nu s-a mai aratat nimanui de la momentul imortalizarii incoace.

4. Plantatia Myrtles, Louisiana - a fost ridicata de catre generalul David Bradford in 1796 si se inscrie cu succes in topul celor mai bantuite locuri din America. Conform zvonurilor, pe plantatie au avut loc de-a lungul timpului zece crime, desi statisticile oficiale mentioneaza doar una. Actual­mente, cei care au vizitat proprie­tatea spun ca exista nici mai mult nici mai putin de douaspre­zece spirite, printre care si cel al unei sclave.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.