Un cuplu de elvetieni a alergat cinci ani in jurul lumii, pentru a aduna fonduri destinate organizatiilor de caritate. Serge si Nicole Roetheli au alergat 40.000 de kilometri si au reusit astfel sa adune un sfert de milion de dolari. Cei doi au pornit la data de 13 februarie 2000, din Elvetia si au strabatut Africa, Orientul Mijlociu, sudul Asiei, apoi Australia si Noua Zeelanda. De acolo s-au indreptat spre America de Sud, nordul Floridei, coasta de est a Statelor Unite si, in final, au trecut Atlanticul in Europa.

Ei au alergat sase zile pe saptamana. in timpul calatoriilor, Serge si Nicole Roetheli au suferit mai multe accidente, au fost muscati de serpi si de tantari purtatori ai virusului malariei. "Am privit-o ca pe o aventura, dar a fost si dorinta de a ajuta copiii cu nevoi speciale. Banii stransi au intrat in conturile unor organizatii de caritate care se ocupa de acestia", a declarat Serge.

Printre multele experiente traite se numara ajutorul financiar dat unei fetite din Costa Rica pentru a-si recapata vederea. La Beirut, cei doi elvetieni au cunoscut intr-o inchisoare un tanar care isi omorase tatal. "Era mandru de ce facuse, spune Serge, pentru ca tatal ii violase sora". "Pot sa spun ca intreaga calatorie ne-a schimbat. De exemplu, ne-am dat seama ce norocosi suntem ca ne-am nascut intr-o tara bogata. in plus, am avut ocazia sa cunoastem o multime de oameni, de rase si religii diferite, a fost extraordinar", spune Serge.

Cei doi si-au planificat intoarcerea in Elvetia in jurul datei la care Serge a sarbatorit implinirea a 50 de ani. "Ca sa spun adevarul, am asteptat cu nerabdare sa ajungem acasa. Desi a fost grozav, nu am vrea sa mai repetam experienta", spune el. Elvetienii intentioneaza sa scrie o carte despre calatoria lor in jurul lumii si sa faca un film documentar, folosind o parte din cele 150 de ore de imagini filmate in jurul lumii.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.