NASA si Agentia Spatiala Europeana (ASE) vor sa trimita o misiune cu echipaj uman spre Marte in preajma anilor 2030 sau 2040, la care vor lua parte sase astronauti. Vor urma alte misiuni, formandu-se, astfel, o colonie de 30 de suflete, relateaza Antena 3.
Primele persoane care vor ajunge pe Marte vor fi nevoite sa ramana acolo, la fel ca europenii care au luat calea teritoriului american. Aceasta este parerea lui Buzz Aldrin, al doilea om care a pasit pe Luna, citat de StiintaAzi. Motivul rezida in costurile ridicate pe care o asemenea calatorie le implica si durata mare, un an si jumatate. Acest fapt ar duce poate, in cel mai bun caz, la o vizita pe Marte si apoi la alte decenii de pauza, spune Aldrin.

"Oamenii care vor pleca vor trebui sa dea dovada de o mentalitate de colonisti, sa priveasca inainte, fara sa se astepte sa revina acasa dupa cativa ani"
, a declarat Aldrin.

La varsta de 30 de ani, li se va oferi o oportunitate. Daca o accepta, ii vom antrena si, cinci ani mai tarziu, ii vom trimite. Cine stie ce descoperiri tehnologice vor avea loc pana cand ei vor implini 65 de ani? Poate ca vor ramane acolo pentru totdeauna, sau poate vom reusi sa-i aducem inapoi", a mai adaugat astronautul.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.